La sabana africana, una terra de prats extensos i paisatges espectaculars, està regida pel majestuós lleó. Aquests poderosos felins, coneguts per la seva estructura social i els seus rugits impressionants, són depredadors màxims que demanen respecte. Els lleons es troben principalment a Àfrica subsahariana, on viuen en orgulls, formats per femelles relacionades, els seus cadells i uns quants mascles adults. Són coneguts per les seves estratègies de caça cooperatives, i la lleona fa la major part de la caça. Els lleons són molt adaptables i es poden trobar en una varietat d'hàbitats.
Els lleons són capaços d'assolir velocitats de fins a 50 milles per hora (80 quilòmetres per hora). Tanmateix, com els guepards, els lleons són velocistes, no corredors de fons. Només poden mantenir aquesta velocitat màxima per a ràfegues curtes, normalment a distàncies de 100 a 200 metres.
Estratègies de caça i velocitat
Els lleons depenen principalment de les tàctiques d'emboscada, utilitzant la seva velocitat per sorprendre a les seves preses. Sovint treballen junts en caceres coordinades, amb alguns membres de l'orgull conduint la presa cap a altres esperant en una emboscada.
En resum, si bé els lleons potser no són els animals més ràpids de la sabana, la seva velocitat, combinada amb la seva força i estratègies de caça, els converteix en depredadors formidables.